7månader idag!!

Hej alla! 

idag började vi med hundträning på Växjö brukshundsklubb!!! Det är såååå nyttigt att vara där och träna med instruktör för även om jag vet lite om hundträning genom utbildning och erfarenhet så blir man blind, självblind kallar jag det 🤣. Då är det fantastiskt med någon som säger -testa detta eller -gör såhär istället. Träningen idag var kanon då vi inte bara var den lilla gruppen utan slogs ihop med en annan liten grupp, nya hundar, nya dofter och störningar. Mycket bra instruktör (Thorbjörn) som både peppar och ger mycket bra träningstips.
 
Idag är det som sagt Texas 7 månaders dag, och han är ca 59cm i mankhöjd och 32kg. Min lilla valp börjarbli stor 🤎 Min förre Vegas var ca 55cm i mankhöjd och 34-35 kg FULLVUXEN!..... vart ska detta sluta 🙈🥰.
 
Det Texas och jag måste träna mycket på nu är att han har kommit på att han är starkare än mig när vi promenerar och väljer  ibland att dra mycket i kopplet. Eftersom jag har ont i större delen av kroppen blir detta ej bra och Texas "vinner mark" så nu blir det VGW-sele och hårdträning ett par dagar. 
 
 Något vi ser fram mot är: på Tisdag kör vi igång kurs 4:a ute på Alvesta Hundklubb (parallellt med kursen på vbk), där kommer Anki och Micke köra hårt med oss (hoppas jag). Kurs 4 kommer vi rikta oss på Tävlingslydnad eller vårt egna "spår" som jag kallar Assistanshundslydnad. Det kommer bli tufft men roligt, f.ö är ❤️Anki enastående på peppa men även riktigt skicklig på ägarens/hundens beteende 🤣 (mest ägare (jag) som har saker för mig), Micke har lång erfarenhet av tävlingslydnad, tror han tävlar med sin schäfer Kaj, och det är såå grymt att se den lydnad dom har ihop. Kursen kommer göras helt individanpassad men i grupp. Texas kommer älska träningen!! han liksom älskar allt vi gör tillsammans, Spec när det finns godis och leksaker med i bilden🤣👏🏻💪🏻
 

på återseende!/// Texas T-Rex Wiksten
 
bild: övre: Texas 4v nedre: idag 7mån